میخائیل بوگدانوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه روز (چهارشنبه) 26 فوریه، اعلام کرد که مسکو، نشانهای حاکی از آمادگی خلیفه حفتر، فرمانده ارتش ملی لیبی و فایز السراج، رئیس دولت الوفاق، برای اجرای مصوبات نظامی و سیاسی به دست آمده در کنفرانس برلین در ژانویه گذشته، نمیبیند.
خبرگزاری تاس به نقل از بوگدانف اظهار داشت که آتشبس اعلام شده توسط حفتر و السراج در 12 ژانویه، به طور کلی پابرجاست، اما هیچ نشانهای مبنی بر حمایت هیچ یک از این دو از آنچه که بوگدانوف، اصول اساسی حل بحران با توجه به تحولات نظامی و سیاسی توصیف کرده است، دیده نمیشود.
در همین حال، خبرگزاری روسی اینترفاکس به نقل از این مقام روسی گفت که مسکو، روز چهارشنبه 26 فوریه، آنکارا را به کمک به جنگجویان خارجی برای رسیدن به لیبی، متهم کرد.
«افتخاری برای خود»
گفتنی است که رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، اعلام کرده بود که «عناصر گروههای سوری مستقر در طرابلس، در کنار نیروهای ترکیه ، حضور خود در آنجا را یک افتخار قلمداد میکنند.»
اردوغان روز سهشنبه 25 فوریه، به نمایندگی از این مزدوران، در کنفرانس مطبوعاتی در آنکارا اظهار داشت: «عناصر ارتش ملی سوریه که از سوریه وارد طرابلس میشوند، هدفی مشترک را دنبال میکنند. آنها در چارچوب این اهداف مشترک در آنجا حضور دارند. برادران ما که با ما در سوریه هستند، حضور خود را در آنجا با ما به عنوان افتخاری برای خود میبینند.»

مذاکرات ژنو
قابل توجه است که گفتوگوی سیاسی لیبی از چهارشنبه 26 فوریه، با وجود اعلام تعلیق مشارکت از سوی طرفین درگیری، در ژنو آغاز میشود.
جان العلم، سخنگوی این هیئت به خبرگزاری فرانسه گفت: «گفتوگوهای سیاسی لیبی طبق برنامه قبلی، آغاز میشود و مشتمل بر 13 نماینده مجلس لیبی و 13 نماینده از سوی شورای ایالتی و شخصیتهایی است که از غسان سلامه، فرستاده ویژه سازمان ملل درارتباط با لیبی، برای آنها دعوتنامه دریافت کردهاند.
آتشبس دائمی
شورای امنیت سازمان ملل در تاریخ 13 فوریه، قطعنامهای را تصویب کرد که طی آن خواهان برقراری آتشبس دائمی در لیبی در اولین فرصت و بدون هیچ گونه پیششرط شده است.
در پایان کنفرانس برلین در 19 ژانویه ، رهبران کشورهای اصلی دست اندرکار بحران در لیبی، متعهد شدند که به تحریم تسلیحاتی سازمان ملل که از سال 2011 اعمال شده، احترام گذاشته و خواستار متوقف کردن عملیات جنگی، پائین آوردن دامنه تنشها و تعهد به «آتش بس دائمی» در این کشور شدند.
در همین اثنا، آنجلا مرکل، صدر اعظم آلمان، پس از نشست برلین به خبرنگاران گفت که توافق شده است که آتش بس موقت در طرابلس به آتشبس دائمی تبدیل شود تا فرصت لازم برای اغاز روند سیاسی، امکان پذیر شود.