وارد کننده...ايران به بهانه حمایت از تولید داخل جلوی واردات مواد اولیه ماسک را گرفت
امیر شجاعیفر واردکننده محصولات آرایشی و بهداشتی، روز دوشنبه 24 فوریه 2020 در مصاحبهای مطبوعاتی گفت که مواد مورد نیاز تولید ماسک باید از شرق آسیا وارد شود. وقتی به بهانه حمایت از تولید داخل جلوی واردات برخی مواد اولیه در کشور گرفته میشود، بحرانهای اینچنینی نیز رخ میدهد.
به گزارش «اعتماد آنلاین» پس از انتشار ویروس کرونا در شهرهای مختلف ایران وضعیت بازار ماسک و ژلهای ضدعفونیکننده در تهران و بسیاری از شهرها نگرانکننده است.
در این گزارش عنوان شده «این روزها بسیاری از مردم وقتی از داروخانهها درخواست ژل و ماسک میکنند تنها یک پاسخ میشنوند: نداریم.»
اعتماد آنلاین در ادامه خاطرنشان کرد «در این اوضاع بخشی از انتقادها ناظر بر این نکته است که چرا تولیدکنندگان در داخل کشور امکان تولید ژلهای ضدعفونیکننده را ندارند و در این زمینه وابسته به واردات هستیم؟»
یک واردکننده محصولات آرایشی و بهداشتی در پاسخ این پرسش به اعتمادآنلاین گفت: «ما در ایران حتی الکل 70 درصد که یکی از مهمترین مواد اولیه تولید ژلهای ضدعفونیکننده است نداریم.»
امیر شجاعیفر ادامه داد: «ژلهای ضدعفونیکننده یکی از محصولاتی است که به عنوان زیرمجموعه محصولات آرایشی و بهداشتی به کشور وارد میشود. ما در ایران محدودیتهایی برای واردات داریم که بدون در نظر گرفتن نقاط بحران است.»
او در ادامه با انتقاد از بسته شدن دست تولیدکنندگان به دلیل کمبود مواد اولیه تاکید کرد: «من خبر دارم که برخی سودجویان در آن طرف مرزها یا در داخل کشور و به صورت زیرزمینی، اقدام به تولید ژلهای ضدعفونیکننده تقلبی میکنند. متاسفانه فضا برای جولان سودجویان باز شده است.»
او در پاسخ به این سوال که آیا ماسک در داخل ایران تولید میشود یا در این زمینه هم نیازمند واردات هستیم توضیح داد: «در خصوص ماسک هم اتفاق مشابهی رخ داده است. مواد مورد نیاز تولید ماسک باید از شرق آسیا وارد شود. وقتی به بهانه حمایت از تولید داخل جلوی واردات برخی مواد اولیه در کشور گرفته میشود، بحرانهای اینچنینی نیز رخ میدهد».
شجاعیفر صحبتهای خود را با این جمله پایان داد: «وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت بهداشت باید در این باره پاسخگو باشند.»
گفتنی است نماینده قم امروز دوشنبه گفت که وضعیت قم بحرانیتر از این صحبتهایی است که مسئولان بهداشتی مطرح میکنند و تاکنون 50 نفر جان خود را در اثر ابتلا به کرونا از دست دادند.
احمد امیرآبادی فراهانی در حاشیه جسله علنی امروز دوشنبه 24 فوریه مجلس گفت: «قم از نظر شیوع ویروس کرونا وضعیت خوبی ندارد و به نظرم عملکرد دولت در کنترل این ویروس ناموفق بوده است».
به گزارش عصر ایران، نماینده مردم قم در مجلس ایران، با بیان اینکه عملکرد دولت برای مواجهه با ویروس کرونا صفر است، بیان کرد: «در حال حاضر پرستاران لباس مناسب قرنطینه ندارند و با ترس و دلهره به بیماران رسیدگی میکنند».
وی افزود: «مشکلات فراوانی برای پرستاران با وجود آمده و امکانات کمی وجود دارد، همچنین قم با کمبود کیتهای آزمایشگاهی مواجه است».
امیرآبادی فراهانی با بیان اینکه متاسفانه دولت به مقدار کافی احساس نگرانی و بحران نمی کند، ادامه داد: درست است که باید آرامش را حفظ کنیم، اما نباید ابعاد بحران را به گونه ای تحت نظر قرار دهیم که گویی هیچ اتفاقی رخ نداده است.
نماینده مردم قم با بیان اینکه روزانه 10 نفر در قم از بین میروند، گفت: تا دیشب حدود 50 نفر به دلیل ابتلا به ویروس کرونا فوت کرده اند. وزیر بهداشت در این قضیه مقصر است.
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه 50 نفر در دو هفته اخیر به دلیل ابتلا به کرونا درگذشته اند، بیان کرد: «متاسفانه سه هفته است کرونا به قم آمده و این موضوع دیر اعلام شده است».
وی با بیان اینکه پرستاران در خطر هستند، افزود: هیچیک از پرستاران لباس مناسب که لباس فضایی معروف است را در اختیار ندارند.
امیرآبادی با بیان اینکه اکنون بیش از 250 نفر در قرنطینه هستند، ادامه داد: امکانات کافی در قم وجود ندارد و بسته های پیشگیری نیز هنوز به مردم نرسیده است، و در بعضی داروخانه ها نیز ماسک پیدا نمی شود.
نماینده مردم قم در مجلس، گفت: در جلسه غیرعلنی از وزیر بهداشت درخواست کردم که قم را قرنطینه کند و حتی با وی دعوا کردم که چرا به مردم دروغ می گویید، زیرا شرایط اینگونه که به نمایندگان می گویید نیست و وضعیت قم بحرانیتر از این صحبت ها است. همچنین به وزیر بهداشت گفتم شما که فرمانده عملیات نام گرفته اید، در قم حاضر شوید و از آنجا فرماندهی کنید.
وی با بیان اینکه دولت به دنبال این است که اخبار را منتشر نکند تا مردم استرس نداشته باشند، افزود: شیوع ویروس کرونا قطعا با اقتصاد قم لطمه می زند.
امیرآبادی فراهانی با بیان اینکه در طول این مدت 32 نفر در محل قرنطینه ویروس کرونا فوت شدهاند، گفت: آنهایی که در بیمارستان کامکار و فرقانی قم از دنیا رفتهاند، عمدتاً به دلیل ابتلا به ویروس کرونا بوده است.
نماینده قم در مجلس با بیان اینکه متاسفانه جواب آزمایش دو تن از کودکان نیز مثبت اعلام شده است، اظهار داشت: «جواب آزمایش کرونا رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم نیز مثبت بوده است و با توجه به وخامت اوضاع باید هر چه سریعتر جانشین ایشان انتخاب شود».
وی افزود: «هیچ امکاناتی به پرستاران نمی دهند در حالی که وزیر میگوید از صبح ۷ هزار لباس مناسب برای پرستاران فرستادهاند و نمیدانم این اظهارات صحیح است یا نه».
امیرآبادی با بیان اینکه دولت باید تکلیف را در قبال افراد مبتلا به کرونا مشخص کند، اظهار داشت: تاکنون هیچ اقدام ویژ های از سوی دولت برای مقابله با کرونا ندیدهام.
نماینده قم در مجلس درخصوص تعطیلی حرم حضرت معصومه و مخالفت مراجع تقلید گفت: «هیچیک از مراجع عظام تقلید مخالفتی با تعطیلی حرم نداشتند، زیرا موضوع جان مردم است».
عضو هیات رئیسه مجلس بیان کرد: طی 48 ساعت گذشته 4 متخصص ریه به بیمارستان های قم اعزام شدند، اما آنها شبانه قم را ترک کردند.
وی تصریح کرد: «طبق گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی اولین فوتیهای مشکوک به کرونا 24 بهمن فوت کردهاند و پس از آزمایشاتی که متخصصان اعزام شده از تهران روی آنها انجام داده اند، مشخص شد که این افراد مبتلا به کرونا بودهاند».
امیرآبادی درپایان گفت: «درخصوص بستن حرم «حضرت معصومه» شورای تامین باید تصمیم بگیرد و تاکنون چنین تصمیمی به تولیت آستان مطهر ابلاغ نشده و با توجه به اینکه نماینگان عضو شورای تامین نیستند، باید منتظر شد تا آخرین تصمیمات توسط این شورا اتخاذ و به اطلاع رسانه برسد و ما نیز از طریق وزارت بهداشت موضوع را پیگیری می کنیم».
این اظهارات در حالی است که وزارت بهداشت آمار قربانیان را تا این لحظه 12 نفر در کل کشور اعلام کرده است.