نمایندگان مجلس شورا با اکثریت آرا به کلیات لایحه بودجه سال 99 رای مخالفت دادند.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، کلیات لایحه بودجه سال 99 صبح روز دوشنبه 24 فوریه 2020 در دستور کار جلسه علنی مجلس شورا قرار گرفت و نمایندگان با 67 رای موافق، 114 رای مخالف و 3 رای ممتنع از مجموع 191 نماینده حاضر با کلیات لایحه بودجه سال 99 مخالفت کردند.
در این گزارش آمده است «مسعود پزشکیان که اداره بخشی از جلسه مجلس را برعهده داشت، با اشاره به رای مخالف مجلس به کلیات بودجه گفت: با این اوضاع بودجه 99 به مجلس دهم نخواهد رسید و احتمالا به مجلس بعد موکول میشود.»
در اینباره علیاصغر یوسفنژاد عضو هیات رییسه مجلس اظهار کرد: «با توجه به رای مخالف مجلس شورای اسلامی به کلیات لایحه بودجه سال 1399 دولت باید لایحه جدید به مجلس ارائه کند و با توجه به کمبود وقت احتمال نیاز به چند دوازدهمی بودجه ارائه شود.»
علی اصغر یوسفنژاد عضو هیات رئیسه مجلس افزود: «همچنین دولت میتواند هر چه سریعتر نسبت به ارسال لایحه بودجه جدید به مجلس نیز اقدام کند. تا مجلس پس از طی مسیر کمیسیونهای تخصصی، کمیسیون تلفیق و صحن علنی در این باره اظهار نظر کند.»
به گفته یوسف نژاد فرصت بررسی لایحه بودجه جدید دولت در مجلس فعلی وجود دارد.
ارسال پیامکهای تهدیدآمیزی در خصوص تصویب بودجه ۹۹
پیشتر روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی نوشت: «استفاده از اهرم ارعاب و تهدید به خصوص در سالهای اخیر به ابزاری متعارف در دست جریانی خاص تبدیل شده است. برخی نمایندگان مجلس اعلام کردند که پیامکهای تهدیدآمیزی درباره «کلیات لایحه بودجه 99 در کمیسیون تلفیق» دریافت کرده اند. قاسم میرزایینکو، یکی از اعضای کمیسیون تلفیق بودجه 99 اعلام کرد؛ «از همان نشستهای اولیه کمیسیون تلفیق فضاسازیها و جنجالآفرینیها برای رد کلیات بودجه از سوی «جمعی خاص» کلید خورد چنانچه در روز بررسی و رایگیری کلیات بودجه در کمیسیون تلفیق بیش از 100 پیامک در حمایت از رد بودجه برای من ارسال شد، پیامکهایی که بعضا تهدیدآمیز و برخی دیگر با ادبیاتی تند و زشت خواستار رد کلیات لایحه بودجه از سوی اعضای کمیسیون تلفیق بودند.» علی اکبری، نماینده شیراز گفته است؛ «تاکنون بیش از 100 مورد پیامک به منظور رد کلیات لایحه بودجه برای بنده ارسال شده است. جالب است که متنهای ارسالی مشترک است و اگر یک متن غلط املایی داشته باشد در سایر پیامکها تکرار میشود.» این 2 عضو کمیسیون تلفیق بودجه 99 اما پرده از یک دروغ آشکار «تندروها» هم برداشتند. نصرالله پژمانفر، یکیاز نمایندگان مجلس و عضو جبهه پایداری دو روز پیش در گفتوگویی مدعی شد که «محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه در جلسه کمیسیون تلفیق، نمایندگان را به استعفای رئیسجمهوری در صورت تصویب نشدن کلیات لایحه بودجه تهدید کرده است.» موضوعی که میرزایی نکو آن را «دروغپردازی» خوانده و میگوید؛ «در نشست رأی به کلیات لایحه بودجه سال 99 در کمیسیون تلفیق هرگز آقای نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه سخن از استعفای رئیسجمهوری به میان نیاوردند. تعجب میکنم که طرح چنین مباحثی چگونه به ذهن برخی افراد میرسد و چگونه برای مقاصد سیاسی و جناحیشان چنان داستان سراییهایی میکنند.» ارسال این پیامکهای تهدیدآمیز اما موضوعی مسبوق به سابقه است. پس از ارائه لوایح چهارگانه الحاق به FATF از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی هم، بهارستان نشینان شاهد فضاسازیهای گستردهای علیه پیوستن ایران به این کنوانسیون بودند. تا جایی که به موازات پهن کردن طومارهای اعتراضی در صحن علنی مجلس، بسیاری از نمایندگان از دریافت پیامکهای تهدیدآمیز خبر دادند.»