وزیر کشور: مشارکت 42.5 درصدی مردم در انتخابات قابل قبول است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

وزیر کشور ایران با اشاره به حادثه سرنگونی هواپیمای اوکراینی، اعتراضات آبان و دی‌ماه، مشارکت مردم در انتخابات مجلس یازدهم را 42.5 درصد اعلام کرد و آن را قابل قبول دانست.

بر اساس گزارش خبرگزاری ایسنا، یکشنبه 23 فوریه 2020، عبدالرضا رحمانی فضلی در نشست خبری با خبرنگاران حاضر در ستاد انتخابات، آمار مشارکت در انتخابات اخیر را 24 میلیون و 512 هزار و 404 نفر اعلام کرد.

Advertisement

رحمانی فضلی، واجدین شرایط رای دادن را 57 میلیون و 918 هزار و 159 نفر دانست که در این میان دو میلیون و 931 هزار نفر رای اولی بودند.

وزیر کشور ایران اعلام کرد که از 24 میلیون و 512 هزار و 404 نفر رای‌دهنده، 48 درصد، زنان و 52 درصد مردان را شامل می‌شود.

او افزود: «42.57 درصد از واجدین شرایط در انتخابات شرکت کردند، در حالی که هم بیماری کرونا را داشتیم و هم شرایط سیاسی و مسائلی مثل سقوط هواپیما، حوادث آبان و دی را داشتیم و در این شرایط این میزان حضور و مشارکت مردم کاملا قابل قبول است».

وزیر کشور ایران از بررسی شکایت کسانی که به امر نتایج اعتراض دارند طی هفت روز خبر داد.

رحمانی فضلی، درصد مشارکت مردم در استان تهران 2 میلیون 539 هزار و 763 نفر دانست که نشان می‌دهد تنها 26.2 درصد از شهروندان تهرانی در انتخابات شرکت کردند.

او میزان مشارکت در کل شهر تهران و شمیرانات را نیز 1 میلیون 841 هزار و 891 نفر اعلام کرد که برابر با 25.4 درصد از جمعیت واجدین شرایط رای دادن است.

رحمانی فضلی میزان مشارکت در قم با وجود شیوع کرونا ویروس را 43 درصد اعلام کرد.

او درصد بیشترین و کمترین مشارکت در انتخابات در کل کشور را استان کهگیلویه و بویراحمد با 71 درصد و کمترین مشارکت را هم در استان تهران با 26.2 درصد عنوان کرد.

وزیر کشور ایران دلیل عدم به تعویق افتادن انتخابات را برای جلوگیری از به تعویق افتادن تشکیل مجلس بعدی دانست و گفت: «به هرحال برخلاف آنچه در مورد کرونا مطرح بود مردم قم مشارکت 43 درصدی داشتند».

این در حالی است که برآورد روزنامه‌نگاران از میزان مشارکت مردم در انتخابات مجلس یازدهم، بر اساس آمار منتشر شده در روز انجام انتخابات، تا ساعت 5 بعد از ظهر، به وقت محلی، 25% بود.

فعالان سیاسی، بسیار محتمل می‌دانند که میزان مشارکت مردم به مراتب کمتر از این نسبت باشد چرا که از یک سو، اقشار گسترده‌ای، عدم مشارکت خود را در قالب کمپین «رای بی رای»، عملی ساخته و از دیگر سو، ترس و واهمه مردم از شیوع ویروس کرونا، عملا باعث کاهش تردد عمومی شده است.

بر اساس نتایج اولیه انتشار یافته از سوی برخی رسانه‌ها، میزان مشارکت در رای‌دهی در تهران 16%، اصفهان 22%، استان فارس 26%، قم 30%، خراسان رضوی 29%، خوزستان 24%، لرستان 25% و خراسان جنوبی 41%، برآورد شده است.

ده‌ها کلیپ ویدیوئی و تصاویر به اشتراک گذاشته شده در شبکه‌های اجتماعی، حاکی از سردی و نبود شوروشوق مشارکت و حضور در رای‌گیری روز جمعه 2 اسفند انتخابات مجلس شورای ایران است.

به گفته بسیاری از صاحب نظران، تحریم انتخابات امسال، رویدادی بی‌سابقه در تاریخ رژیم جمهوری اسلامی ایران از زمان تاسیس آن در 4 دهه پیش به شمار می‌آید.

در این بین، پدیده تقلب در رای‌گیری هم در پاره‌ای از مناطق رخ داده تا جایی که به گفته دادستان شهر پاکدشت، 10 نفر به جرم خرید و فروش رای، دستگیر شدند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم