ایتالیا ناخدای یک کشتی مظنون به قاچاق سلاح از ترکیه به لیبی را بازداشت کرد
دادستان ایتالیا روز پنجشنبه 20 فوریه اعلام کرد، ناخدای یک کشتی باریبری که با پرچم لبنان حرکت میکرد، به اتهام قاچاق اسلحه میان ترکیه و لیبی در شمال ایتالیا دستگیر شده است.
دادستان ایتالیا با بیان اینکه ناخدای لبنانی کشتی که در شهر ساحلی جنوا پهلو گرفته بود، به دلیل تحویل موشک، تانک و تجهیزات نظامی به لیبی و نقض تحریم تسلیحاتی سازمان ملل علیه این کشور در حال بازجوئی است.
او افزود: ناخدای این کشتی، مظنون به خرید و فروش با مقامات نظامی ترکیه است که هنوز هویت این مقامات مشخص نشده است.
ارتش ملی لیبی در اواخر ماه گذشته عکسهایی را از تخلیه محموله کشتی ترکیه در طرابلس منتشر کرد.
احمد المسماری، سخنگوی رسمی فرماندهی کل ارتش لیبی روز پنجشنبه 20 فوریه در فیس بوک اعلام کرد، «فرماندهی کل نیروهای مسلح لیبی، محموله کشتی ترکیهای را که سه شنبه عصر، 28 ژانویه 2020 ، در بندر طرابلس تخلیه شده، زیر نظر دارد.
ناو هواپیمابر فرانسوی شارلدوگل، در ساحل لیبی، یک ناوچه ترکیه را رصد کرد که در حال اسكورت كشتی حامل تجهیزات زرهی به سمت طرابلس بود.
در حالی که گزارشها حاکی از آن است که کشتی باری پانا با پرچم لبنان، در بندر طرابلس لنگر انداخته، وب سایت «مارین ترافیک » گزارش داد که این کشتی در حال عبور ازجزیره سیسیل است.
شرکتکنندگان در کنفرانس برلین در 19 ژانویه، متعهد شدند که محمولههای تسلیحاتی به لیبی ارسال نکنند و از مداخله در امور داخلی آن خودداری کنند.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه، روز گذشته با انتقاد از تصمیم اتحادیه اروپا برای آغاز ماموریت دریایی جدید با محوریت پیاده کردن تحریم تسلیحاتی سازمان ملل متحد در مورد لیبی، کشورهای اروپایی را به توافق درمورد آغاز روند جدید «مداخله در منطقه» متهم نمود.
اردوغان همچنین از تصمیم دولت الوفاق به رهبری فایز السراج برای خروج از مذاکرات با ارتش لیبی به فرماندهى خليفه حفتر در پی حمله به بندر طرابلس، ستایش کرد.
وزرای خارجه اتحادیه اروپا در اوایل هفته جاری در مورد توقف مأموریت دریایی بلوک اروپایی در دریای مدیترانه موسوم به «عملیات صوفیه» و آغاز اقدام دریایی جدید، توافق کردند که تمرکز فعال تری را براجرای تحریم تسلیحاتی سازمان ملل در مورد لیبی، اعمال کند.
عملیات صوفیه در سال 2015، هنگامی آغاز شد که دهها هزار مهاجر از شمال آفریقا از طریق دریا روانه اروپا شدند. این عملیات با هدف اعمال اقدامات سختگیرانه علیه قاچاق مهاجرین انجام شد، اما پیاده کردن تحریم سلاح را نیز دنبال می کرد که غالباً مورد سهل انگاری قرار می گرفت.