شدت گرفتن اختلاف‌‌ها میان روسیه و ترکیه در باره سوریه و لیبی

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

با وجود تلاش‌های روسیه و ترکیه برای كاهش تنش میان دو کشور در باره بحران سوریه که با حمله نظامی نیروهای ارتش اسد به ادلب و حمایت روس‌ها از این حمله آغاز شد، آنکارا و مسکو به تبادل اتهامات علیه یکدیگر ادامه می‌دهند.

آخرین اتهام متبادل بین مقام‌های دو کشور روز گذشته در اظهارات رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه که گفت:«روسیه درگیری در لیبی را مدیریت می کند»، نمایان شد.

این در حالی است که سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه در سخنرانی روز شنبه خود در کنفرانس امنیتی مونیخ ضمن تاکید بر خوب بودن روابط بین مسکو و آنکارا، گفت البته اختلاف نظرهای میان دو کشور وجود دارد.

اظهارات اردوغان بلافاصله با پاسخ میخائیل بوگدانوف معاون وزیر امور خارجه روسیه مواجه شد او گفت که ادعاهای رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه با واقعیت‌ها مغایرت است.

بوگدانوف که فرستاده ویژه رئیس جمهوری روسیه در خاورمیانه و شمال آفریقا است ، روز شنبه در مصاحبه‌ای با خبرنگاران گفت: «سخنان اردوغان با واقعیت امور مطابقت ندارد، من نمی دانم اردوغان چگونه به این نتیجه رسیده که روسیه جنگ در لیبی را مدیریت می‌کند».

بوگدانف افزود:«این اتهام اردوغان واقعیت ندارد و من نمی‌دانم این اظهارات از کجا آمده است؟».

به گزارش روزنامه «حریت» ترکیه، اردغان گفت، فرماندهان نظامی روس، فعالیت‌های نظامی در لیبی را رهبری می‌کنند. او با انتقاد شدید از مسکو گفت، روسیه در عالی‌ترین سطح جنگ در لیبی را اداره می‌کند.

اردوغان همچنین گفت: «ترکیه کادری آموزشی و مستشاری در طرابلس دارد اما طرف مقابل که در کنار ژنرال بازنشسته خلیفه حفتر است 2500 نیروی مزدور روسیه «واگنر» را در این کشور دارد.

اردوغان به تصویر نشست سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه و والری گراسیموف،‌ رئیس ستاد ارتش این کشور دیگر نیروهای «واگنر» در کنار حفتر اشاره کرد.

اردوغان گفت: «آنها به اضافه فردی بسیار نزدیک به ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه کسانی هستند که گروه واگنر را اداره می‌کنند.»

رئیس‌جمهوری ترکیه اظهار کرد: روسیه همچنان هرگونه ارتباط با طرف مقابل را رد کرده در حالیکه در سطح عالی جنگ در لیبی را هدایت می‌کند.

نیروهای لیبی که با اسلامگرایان و دولت فائز الفراج در حال جنگ هستند، ترکیه را به ارسال تروریست‌های داعش و القاعده از سوریه به طرابلس متهم می‌کنند.

اما اردوغان،‌ در مقابل می‌گوید کشورش براساس توافقنامه آموزش و امنیت که با دولت فائز السراج، نخست وزیر دولت وفاق ملی امضا کرده تا پایان به تعهدش پایبند است.

هفته گذشته نیز دور دیگری از اتهامات میان دو طرف روسیه و ترکیه مشاهده شد، روس‌ها ترکیه را متهم کردند که تاکنون نتوانسته شرایط توافق نامه سوچی را عملی کند و باعث شده است رژیم سوریه عملیات نظامی خود را در ادلب انجام دهد. روسیه همچنین ترکیه را به حمایت از «هیئت تحریر الشام» یا گروه النصره سابق که به القاعده وابسته است، متهم کرد.

بیشترین بازدید موضوعات مهم