به نظر سلطاننشین عمان، خطر بروز رویارویی در تنگه هرمز از هر نقطه دیگر در منطقه خلیج بیشتر است.
یوسف بن علوی بن عبدالله، وزیر امور خارجه عمان، گفت که بروز خطر درگیری نظامی در تنگه هرمز در مقایسه با هر نقطه دیگر در منطقه خلیج، بیشتر است.
او شنبه شب 15 فوریه در کنفرانس امنیتی مونیخ افزود: «ناوهای جنگی زیادی در منطقه هرمز تردد دارند و نگرانی ما از احتمال بروز حرکتی اشتباه است.»
علاوه بر این، وزیر خارجه عمان عنوان کرد که حضور گسترده کشتیهای جنگی، منطقه را به قابل انفجارترین نقطه خلیج، در ماههای آینده تبدیل میکند.
خاطرنشان میشود، حدود 30٪ از کل محمولههای نفت خام و دیگر مشتقات نفتی که از طریق دریا معامله میشوند، از مسیر آبراه میان ایران و سلطاننشین عمان عبور میکند که در باریکترین نقطه خود، 33 کیلومتر عرض دارد.
تهدیدهای ایران
تهران پیشتر بارها تهدید کرده بود که اگر نتواند نفت خود را صادر کند، تنگه هرمز را خواهد بست، در حالی که ایالاتمتحده اطمینان داده بود که اجازه تهدید دریانوردی بینالمللی در آن منطقه را نخواهد داد.
تهران اخیراً نیز در پاسخ به ترور قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه، دریک حمله پهپادی آمریكا، تهدید به انجام اقدامات تلافی جویانه كرد، اما تحلیلگران منطقه گفتند كه این تهدیدات به احتمال زیاد، شامل اقدام در تنگه هرمز نمیشود.
مأموریتهای بینالمللی برای محافظت از هرمز
نکته قابل توجه این است که واشنگتن که در سال 2018 از برجام خارج شد و مجددا تحریمها را علیه ایران به اجرا گذاشت، هم اکنون رهبری یك مأموریت نیروی دریایی برای محافظت از نفتكشها و کشتیهای باری را در دست دارد كه شامل بریتانیا نیز میشود..
فرانسه نیز مأموریت جداگانه اروپایی را رهبری میکند و ژاپن، روسیه، کره جنوبی و چین نیز به نوبه خود، شناورهای دریایی را به منطقه ارسال کرده اند.