برگزاری دومین جلسه دادگاهی روح‌الله زم به ریاست قاضی صلواتی

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

دومین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات روح‌الله زم روز یک‌شنبه 16 فوریه 2020 در شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.

به گزارش«خبرگزاری فارس» جلسه به صورت علنی و با حضور مستشار دادگاه، وکیل‌مدافع، نماینده دادستان، تعدادی از شکات و نمایندگان حقوقی شکات برگزار شد.

در این جلسه نماینده حقوقی معاونت حقوقی نهاد ریاست‌جمهوری، نماینده حقوقی وزارت ورزش و جوانان، نماینده حقوقی بانک تجارت، وکیل ابراهیم اسلامی، حمید شیر محمدی از جانبازان و نیروهای موسوم به «مدافع حرم» به عنوان شکات حضور به عمل آوردند.

همچنین صلواتی اعلام کرد: «تعداد دیگری از شکات با ارسال لایحه شکایت خود را از متهم پرونده به دادگاه اعلام داشته اند که از جمله آن‌ها می‌توان به کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیرو‌های مسلح، مرکز حفاظت اطلاعات قوه قضاییه، آقای جعفری دولت آبادی دادستان پیشین تهران، آقای کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه، آقای غلامرضا کاتب نماینده مجلس، آقای حسن یوسفی مطلوب و خانم بهاره صادقی وتعداد دیگری از شکات اشاره کرد.»

در ادامه روح‌الله زم با قرار گرفتن در جایگاه متهم گفت: «من نمی‌توانم برای این تعداد اتهاماتی که ذکر شد یک جا دفاع کنم، بنابر این اتهاماتم را یک به یک ذکر کنید.»

اما قاضی صلواتی مدعی شد که در جلسه قبل که کیفرخواست قرائت شد، فرصت برای استماع داشته است و همچنین چند جلسه نیز با وکیلش برگزار کرده است.

در پایان رئیس دادگاه خطاب به زم گفت: «عناوین اتهامات 17 گانه خود را به خوبی مطالعه کن و من دستور می‌دهم تا به قدر کافی با وکیلت ملاقات داشته باشی و کتاب قانون برای نوشتن دفاعیه‌ات به صورت مکتوب در اختیارت قرار دهند؛ سپس ختم دومین جلسه رسیدگی به اتهامات روح‌الله زم را اعلام کرد و بیان داشت: زمان جلسه بعدی دادگاه متعاقبا اعلام می‌شود.»

گفتنی است صبح روز دوشنبه 10 فوريه 2020 اولین جلسه رسیدگی به اتهامات «روح‌الله زم»، در شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران و به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.

در این جلسه 17 بند اتهامی در کیفرخواست مدیر کانال تلگرامی «آمدنیوز» از سوی نماینده دادستان قرائت شد.

عناوین کیفرخواست شامل 17 بند اتهامی به این شرح است:

1- افساد فی‌الارض

2- تشکیل و اداره کانال معاند آمدنیوز و صدای مردم با هدف برهم زدن امنیت کشور

3- جاسوسی به نفع سرویس اطلاعاتی اسرائیل به واسطه سرویس اطلاعاتی یکی از کشورهای منطقه

4- جاسوسی به نفع سرویس اطلاعاتی کشور فرانسه

5- همکاری با دولت متخاصم آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران

6- اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور

7- مشارکت در فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران و به نفع گروه‌ها و سازمان‌های مخالف نظام به طور گسترده

8- عضویت و مدیریت پایگاه خبری معاند سحام نیوز با هدف برهم زدن امنیت کشور

9- مشارکت در اغوا و تحریک مردم به جنگ و کشتار به قصد برهم زدن امنیت کشور

10- مشارکت در جمع‌آوری اطلاعات طبقه‌بندی شده به قصد ارائه به دیگران با هدف برهم زدن امنیت کشور

11- مشارکت در نشر اکاذیب به طور گسترده

12 - تحریک موثر نیروهای رزمنده و اشخاصی که به نحوی در خدمت نیروهای مسلح هستند به عصیان، فرار، تسلیم یا عدم اجرای وظایف نظامی

13- توهین به مقدسات اسلام

14- توهین به امام خمینی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران (رضوان الله علیه) و مقام معظم رهبری (حفظه الله)

15- توهین به مقامات و مأمورین در حال انجام وظیفه یا به سبب آن

16- تحصیل مال از طریق نامشروع جمعاً به میزان 97 هزار و 550 یورو

17- شکایت برخی اشخاص حقوقی و حقیقی.

پیش از این، سخنگوی قوه قضاییه ایران در گفت‌وگو با رادیو تهران، از بازداشت پنج تن دیگر به جز متهم اصلی در پرونده زم خبر داده بود.

غلامحسین اسماعیلی، این افراد را از «طیف‌های مختلف» دانست که به مرور زمان پرونده آنها رسیدگی می‌شود.

شبکه المیادین لبنان نزدیک به ایران از بازداشت موسس شبکه آمدنیوز در شهر اربیل عراق در 12 اکتبر 2019 خبر داده بود.

این شبکه در گزارشی مدعی شد که روح‌الله زم، موسس کانال تلگرامی آمدنیوز در سفارت فرانسه واقع در شهر بغداد با نیروهای امنیتی فرانسه دیدار و نشست داشته و پس از ملاقات، این شهر را به مقصد اربیل ترک نموده و توسط نیروهای امنیتی ایران بازداشت شده است.

سپاه پاسداران ایران روز دوشنبه 14 اکتبر 2019 با انتشار بیانه‌ای اعلام کرد روح‌الله زم، بنیانگذار رسانه آمدنیوز را در یک «عملیات اطلاعاتی غافگیرانه» دستگیر کرده است.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، در بیانیه سپاه پاسداران آمده که «سازمان اطلاعات سپاه، در این عملیات حرفه‌ای، هوشمندانه و چندوجهی، با به کارگیری روش‌های نوین اطلاعاتی و شگردهای ابتکاری، سرویس‌های بیگانه را مدیریت و فریب داد» و روح‌الله زم را دستگیر کرد.

در این بیانیه، زم متهم شده که «عملیات روانی گسترده‌ای برای اختلاف افکنی در ارکان نظام اسلامی، ایران هراسی، دروغ پردازی، القای شبهه در نسل جوان نسبت به عقاید و باورهای دینی و تبلیغ و فراهم‌سازی زمینه‌های اقدامات خشونت‌بار و تروریستی؛ ایجاد آشوب و ناآرامی در کشور را اداره می‌کرد».

زم پیش از این پیام‌های صوتی حاوی تهدیداتی از سوی ایران دریافت و آنها را منتشر کرده بود. او در آن زمان نوشت که «افراد قابل اعتمادی با من تماس گرفته و قسم خورده‌اند که سپاه قدس، وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه در عملیات مشترکی در پی ربودن او هستند تا شکاف‌های اطلاعاتی را از طریق ربودن یا کشتن او پر کنند.»

روح‌الله زم فرزند محمد‌علی زم، یکی از چهره‌های شاخص نظام است که ریاست چند نهاد فرهنگی را بر عهده داشت. روح‌الله زم هزاران سند محرمانه از اسناد را منتشر کرد که اسرار نظام ایران و فساد و جنگ قدرت درون نهادهای ایران را فاش می‌کند.

در بیانیه منتشر شده آمده که وزارت اطلاعات ایران نیز در عملیات دستگیری زم نقش داشته است. این در حالی است که چندی پیش وزیر اطلاعات ایران به همکاری با رسانه آمدنیوز متهم شده بود.

بیشترین بازدید موضوعات مهم