رویترز: اوپک پلاس کاهش موقت 600 هزاربشکه در روز را توصیه خواهد کرد
خبرگزاری رویترز به نقل از منابع آگاه اعلام کرد که اوپک پلاس، کاهش اضافی موقت تولید نفت برابر با 600 هزار بشکه را پیشنهاد خواهد کرد.
به رغم دادههای رسمی که نشان داده رشد ذخایر نفتی ایالاتمتحده، بیش از حد پیشبینی شده هفته گذشته بوده، روند افزایش بهای نفت، ادامه یافت. در این بین، خوشبینیهای مربوط به عملی کردن کاهش بیشتر تولید نفت از سوی گروه اوپک پلاس در پاسخ به تاثیرات ناشی از ویروس کرونا بر بازار تقاضا در سطح جهان، مطرح است.
کمیته فنی اوپک پلاس، جلسات خود در وین را برای سومین روز تمدید کرد تا تأثیر شیوع ویروس در بازارهای نفت را مورد بررسی قرار دهد.
معاملات مدتدار نفت خام برنت، 77 سنت یا 1.4 درصد افزایش یافت و در 07:35 به وقت گرینویچ، به 56.06 دلار در هر بشکه رسید که پس از افزایش 2.4 درصدی در نوبت پیشین بود. معاملات مدتدار نفت خام وست تگزاس، سودی برابر با 95 سنت یا 1.9٪ درهر بشکه برای واسطه آمریکائی در بر داشت و به 51.70 دلار در هر بشکه رسید که پس از افزایش 2.3 درصدی در روز گذشته 5 فوریه بود.
کمیته مشاور سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و تولید کنندگان متحد آن موسوم به اوپک پلاس، قرار است امروز 6 فوریه، برای چهارمین روز متوالی، تشکیل جلسه داده و کاهش بیشتر تولید نفت به هدف حمایت از بهای آن را بعد از کاهش بهای چند روز اخیر، مورد بررسی قرار دهند. این نگرانیها در مورد رشد اقتصادی و تقاضای انرژی به دلیل شیوع ویروس کرونا، ایجاد گردید.
کمیته فنی مشترک اوپک پلاس این هفته برای بررسی روند کاهش تولید بیش از 500 هزار بشکه در روز یا تمدید کاهش موجود تا پس از ماه مارس، تشکیل جلسه داد. قرار است وزرای نفت کشورهای عضو اوپك پلاس در 5 و 6 مارس آینده، با یکدیگرملاقات كنند.
بهای نفت بعد از رسیدن به بالاترین سطح سالانه خود در ژانویه گذشته، چیزی بیش از 20% کاهش یافت که معلول نگرانی در مورد تقاضا ناشی از شیوع ویروس کرونا و بروز نشانه هائی مبنی بر مازاد تولید است.
در دو روز گذشته، کالاهای اساسی، سهام و دیگر بازارها حدودی به نشاط اساسی خود بازگشت که برخاسته از وجود اخبار تائید نشده در خصوص پیشرفت احتمالی در تولید داروهای درمانی برای مبتلایان به ویروس کرونا است که باعث توقف روند حمل و نقلها شده و فعالیتهای صنعتی در چین را بسیار محدود می سازد.