سپیده قلیان: چند دقیقه پس از شکایتم از ذبیح پور قرار «منع تعقیب» وی صادر شد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

سپیده قلیان، فعال کارگری که مدت کوتاهی است از زندان آزاد شده در صفحه اینستاگرام خود اعلام کرد پرونده شکایتش از «آمنه سادات ذبیح پور»، خبرنگار برنامه بیست و سی که به گفته قلیان در گرفتن اعترافات اجباری از او شرکت داشت، مختومه اعلام شده و تنها چند دقیقه پس از ثبت شکایت او، قرار منع تعقیب برای ذبیح پور صادر شده است.

سپیده قلیان، فعال کارگری ایرانی، سه شنبه 4 فوریه 2020، در صفحه اینستاگرام خود با انتشار پستی درباره روند رسیدگی به پرونده‌اش که در آن علیه آمنه سادات ذبیح پور شکایت کرده بود، توضیح داد.

Advertisement

او بار دیگر تاکید کرد که آمنه سادات ذبیح پور، خبرنگار برنامه بیست و سی در اعتراف‌گیری از او مشارکت داشته است. قلیان پیش از این، ذبیح پور را «بازجوی اطلاعات» معرفی کرده بود.

قلیان درباره نقش ذبیح‌پور در تهیه اعترافات تلویزیونی گفته بود: «در مراحل تولید طراحی سوخته، شخص خانوم آمنه سادات ذبیح‌پور، در اتاق بازجویی حضور داشت تا پس از ساعت‌ها شکنجه‌ی جسمی و روحی، متنی را از قبل آماده کرده بود، برای خواندن در مقابل دوربین، در اختیار ما بگذارد».

پیش از این، میثم آل‌مهدی نیز که از او در مستند «طراحی سوخته» به عنوان یکی از لیدرها و فردی تجزیه‌طلب یاد شده بود، اعلام کرد که از آمنه سادات ذبیح‌پور شکایت می‌کند.

قلیان در ادامه پست خود، قوه قضاییه ایران را «فاسد» نامید و تاکید کرد که هم او هم مخاطبانش اطلاع داشتند که امیدی به رسیدگی به این شکایت نبوده و این اقدام او تنها در راستای مقابله با «ابزار سرکوب» که «اعترافات اجباری» است، انجام شده است.

این فعال کارگری در ادامه بیان کرد که حتی او که «ناامید از ذره ای شفافیت و عدالت در دستگاه قضایی» است هم فکر نمی کرد که این اندازه «احمقانه و علنی» پرونده شکایت او بسته شود و پرونده دیگری در جهت مقابل آن گشوده شود.

او نوشت: «تنها چند دقیقه پس از ثبت شکایت من از ذبیح پور به دلیل شرکت داشتن در تولید و پخش اعترافات اجباری و دقت کنید که تنها چند دقیقه بعد، قرار منع تعقیب وی صادر و پرونده مختومه شده است! به فاصله کوتاهی پس از آن، یک شکایت علیه من ثبت شده و دادگاه پنج روز فرصت داده تا خودم را معرفی کنم! این همان «عدل الهی» است که آمنه سادات من را به آن حواله داده بود؟!»

قلیان تاکید کرد که روند مقابله با ابزار اعترافات تلوزیونی، محدود و متکی به شکایت نبوده و تا زمانی که نهادهای امنیتی قربانیانی در صف برای اعتراف گیری دارند مبارزه علیه آن ادامه دارد.

او بیان کرد که «هنوز تعداد زیادی از بازداشت شدگان آن زیر ساطور سرکوب اند و هنوز رد خون از نیزار ماهشهر پاک نشده که نهادهای امنیتی تعدادی از فعالان عرب را برای فرافکنی فاجعه، زیر شلاق دارند».

او در پایان پست خود نوشت: «محکم تر از این هم می توانید بزنید آقا ما شما را محکم تر زده ایم».

گفتنی است، سیزده نهاد حقوق بشری، به تازگی در بیانیه‌ای از اتحادیه اروپا خواستند «صدا و سیما و هفت تن از مسئولان ضبط و پخش اعترافات اجباری» را تحریم کند.

دراین بیانیه آمده است «امضاکنندگان این نامه مشترک به عنوان نمایندگان سازمان‌های حقوق بشری و جامعه مدنی، نگرانی عمیق خود را از استفاده فزاینده و نظام‌مند جمهوری اسلامی از اعترافات اجباری تلویزیونی علیه مدافعان حقوق بشر و زندانیان سیاسی ابراز می‌کنند».

در بخش دیگری از این بیانیه عنوان شده است «تحقیق سازمان عدالت برای ایران نشان می‌دهد که از زمان آغاز اعتراضات به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال 1388 تا به امروز، دست‌کم 355 نفر مجبور به اعتراف تلویزیونی علیه خود شده‌اند؛ اعترافاتی که اغلب برای پذیرش اتهاماتی ساختگی و دروغین بوده‌اند».

این مجموعه از نهادهای ‎حقوق بشری با معرفی برنامه «بخش خبری 20:30» که از آن به عنوان «بخش اصلی در صدا و سیما که نقش پیاده کردن دستورات مقامات امنیتی شامل وزارت اطلاعات و سپاه پاسداران را ایفا می‌کند» یاد کرده‌اند، خواهان تحریم‌ها علیه مدیران اجرایی صدا و سیما و همچنین تهیه‌کنندگان و گزارش‌گران این برنامه و مسئولان کلیدی این بخش خبری شده‌اند.


بیشترین بازدید موضوعات مهم