مکحومیت هشت فعال مدنی خواهان استعفای خامنه‌ای به 72 سال حبس

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

دادگاه انقلاب مشهد هشت تن از کنشگران مدنی که تابستان امسال با نوشتن نامه‌ای خواستار استعفای خامنه‌ای شده بودند را مجموعا به 72 سال حبس تعزیری، 6 سال ممنوعیت خروج از کشور و 6 سال تبعید محکوم کرد.

این حکم روز یک‌شنبه 2 فوریه 2020 به هاشم خواستار، محمد نوری‌زاد، عبدالرسول مرتضوی، محمد حسین سپهری، فاطمه سپهری، هاشم رجایی، محمد حسین پور و مرتضی قاسمی ابلاغ شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا بر اساس این حکم که روز شنبه 1 فوریه توسط شعبه 4 دادگاه انقلاب مشهد به ریاست قاضی منصوری صادر و روز یک‌شنبه 2 فوریه به این شهروندان ابلاغ شده است، هاشم خواستار به 16 سال حبس، 3 سال تبعید به شهرستان نیکشهر و 3 سال ممنوعیت خروج از کشور، محمد نوری‌زاد به 15 سال حبس، 3 سال تبعید به ایذه و 3 سال ممنوعیت خروج از کشور، عبدالرسول مرتضوی به 26 سال حبس، محمد حسین سپهری به 6 سال حبس ، فاطمه سپهری به 6 سال حبس و هاشم رجایی، محمد حسین پور و مرتضی قاسمی هر کدام به تحمل 1 سال تعزیری محکوم شده‌اند. پرونده جواد لعل محمدی دیگر متهم این پرونده نیز کماکان مفتوح است.

ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در ادامه خاطرنشان کرد «این حکم از بابت اتهامات تشکیل گروه غیرقانونی و تبلیغ علیه نظام صادر شده و در خصوص اتهامات توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی و توهین به رهبری پرونده ای کماکان در دست بررسی است.»

به گفته یک منبع مطلع دادگاه در خصوص عبدالرسول مرتضوی به صورت غیابی اقدام به صدور رای کرده و سایر افراد نیز در جلساتی چند دقیقه‌ای توسط قاضی محاکمه شده بودند.

هرانا در ادامه آورده است «جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات، محمد نوری‌زاد، هاشم خواستار، فاطمه سپهری و محمدحسین سپهری فعالین مدنی محبوس در زندان مشهد در روزهای شنبه 28 دیماه و یکشنبه 29 دیماه در شعبه 4 دادگاه انقلاب مشهد برگزار شده بود.»

گفته می‌شود 9 مورد اتهامی از جمله، «توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی، توهین به مقدسات، توهین به رهبری، تشویش اذهان عمومی، همکاری با رسانه‌های خارجی، شرکت در تجمعات غیرقانونی» علیه این افراد در کیفرخواست صادر شده بود.

این شهروندان در تاریخ 20 مردادماه امسال، همراه با تعداد دیگری از فعالین صنفی و مدنی در مقابل محل برگزاری دادگاه تجدید نظر کمال جعفری یزدی، استاد دانشگاه، محبوس در زندان مشهد، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

در اواسط مردادماه امسال نامه ای با امضای 14 تن از کنشگران مدنی مبنی بر استعفای خامنه ای منتشر شده بود. با انتشار این نامه شماری از امضاکنندگان بازداشت و برخی دیگر نیز تحت فشار قرار گرفتند. هم اکنون محمد نوری‌زاد، هاشم خواستار، محمد حسین سپهری و فاطمه سپهری از امضاکنندگان این بیانیه در بازداشت بسر می‌برند و تعدادی نیز با قرار وثیقه آزاد شده‌اند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم