جهانگیری: عدهای به نان شب محتاجند و عدهای در حال چپاول بیتالمال
معاون اول رئیسجمهوری ایران، با بیان اینکه «فساد مثل موریانه به جان انقلاب افتاده»، اعلام کرد، شرایطی در ایران حاکم است که «عدهای به نان شب محتاجند» و عدهای دیگر به چپاول بیتالمال مشغول هستند.
اسحاق جهانگیری، در جلسه دیدار با اعضای شورای مرکزی کانون «زندانیانسیاسی مسلمان» قبل از انقلاب، چهارشنبه 29 ژانویه 2020، به موضوع مفاسد اقتصادی و سوءاستفادههای برخی افراد اشاره کرد و راه مبارزه با فساد را «نظارت عمومی و پذیرش نقش رسانهها در شفافسازی» دانست که نیاز به «عزم ملی» دارد.
او تاکید کرد که «فساد مثل موریانه به جان انقلاب افتاده» و در شرایطی که «عدهای در کشور به نان شب محتاجند، عدهای دیگر در حال چپاول بیتالمال هستند».
در تازهترین گزارش سازمان شفافیت بینالمللی در مورد شاخص فساد اداری و اقتصادی در سال 2019 ایران در بین 180 کشور در رده 146 قرار گرفت.
سازمان شفافیت بینالمللی، هر سال از وضعیت کشورهای جهان در حوزه فساد اقتصادی ارائه میدهد که براساس آن شاخص فساد از یک تا صد به کشورها تعلق میگیرد.
ایران در بین 180 کشور، با 26 امتیاز، همچنان در بین 34 کشوری است که بیشترین فساد اقتصادی را در دنیا به خود اختصاص دادهاند و این بدترین رتبه ایران طی چند سال اخیر است.
بر اساس خبرگزاری تسنیم، معاون اول رئیسجمهوری ایران، این کشور را در یکی از «سختترین شرایط منطقهای، جهانی و داخلی در دوران پس از انقلاب اسلامی» توصیف کرد.
او با تاکید بر تسلط «شرایط سخت» بر ایران گفت: «باید گلایهها و انتظارات را نادیده گرفت و همه برای برون رفت از این شرایط کمک کنند تا کشور از این مرحله سخت عبور کند.»
چندی است که صحبت از فساد اقتصادی در ایران، از حالت تابو خارج شده و حتی مقامات عالی رتبه نظام نیز درباره آن سخن میگویند. به گفته محمدجواد حاجعلیاکبری، خطیب نماز جمعه تهران، بیش از چهار هزار بار مسئله مبارزه با فساد اقتصادی در کلمات و نوشتههای علی خامنهای، رهبر ایران ذکر شده است.
پروانه سلحشوری، نماینده مردم تهران در مجلس ایران نیز در یکی از نطقهای میاندستور خود در مجلس با اشاره به ریشههای سیاسی فساد اقتصادی تأکید کرد که چنانچه قشرهای مختلف جامعه نتوانند به صراحت انتقاد خود را بیان کنند، «شعار مبارزه با فساد فریبی بیش نخواهد بود.»
این عضو فراکسیون امید مجلس ایران ضمن تاکید بر لزوم مبارزه با ریشه فساد گفت: «لازمه هوشیاری این است که بدانیم فساد تنها اقتصادی نیست بلکه فساد اقتصادی معلول شرایط است و نادیده گرفتن سرچشمههای فساد اقتصادی خود بزرگترین فساد است.»
بر اساس گزارش خبرگزاری خانه ملت، سلحشوری تلویحا «فساد سیاسی» را سرچشمه فساد اقتصادی دانست و گفت: «فساد سیاسی یعنی فقدان فرصتهای برابر سیاسی، حقوقی، فرهنگی و اقتصادی برای آحاد شهروندان، اینکه عرصههای فرهنگی بر مردم تنگ شود و مردم را مخاطب رسانههای برون مرزی کند آیا فساد نیست؟».