نماینده مردم تهران در مجلس ایران با اشاره به حادثه سرنگونی هواپیمای اوکراینی با اصابت دو موشک پدافند هوایی سپاه، «دخالت» نظامیان در همه حوزها را باعث عدم انجام وظیفه درست توسط آنها عنوان کرد و خواستار بازگشت نظامیان به پادگان ها شد.
پروانه سلحشوری در صفحه شخصی اینستاگرام خود، سه شنبه 21 ژانویه 2020، اعلام کرد که بارها طی نطق هایش در مجلس خواستار بازگشت نظامیان به پادگان ها شده و اعلام کرد که دلیل اشتباه صورت گرفته در شلیک دو موشک پدافند هوایی سپاه به هواپیمای اوکراینی، دخالت نظامیان در همه حوزه ها از جمله سیاست، اقتصاد و فرهنگ است که باعث می شود نتوانند وظیفه خود را در جایی که باید حضور جدی داشته باشند انجام دهند.
او یادآور شد که اگر «فشار خارجی» نبود شاید ابعاد فاجعه سرنگونی هواپیمای اوکراینی هیچ وقت افشا نمیشد.
سلحشوری تحقق «سروسامان مملکت» را در صورتی دانست که هر کس سر جای خود قرار بگیرد و تاکید کرد که وضعیت فعلی در ایران به سامان نیست زیرا انسان هایی که سر کار هستند «لیاقت، مدیریت و توانمندی» کاری که انجام می دهند را ندارند.
او خواستار برگزاری «رفراندوم، همه پرسی و اصلاحات» در قانون اساسی و «اتخاذ تصمیمات درباره مسائل مهم کشور» شد که در آن رای و نظر مردم لحاظ شود.
سلحشوری با انتقاد از اظهارنظر ظریف که پیش از این گفته بود ما این سبک زندگی را انتخاب کردیم در پاسخ او نوشت: «یک بار از مردم پرسیدید که واقعا خودشان این سبک زندگی را انتخاب کردند؟ قطعا مردم ما مرگ را انتخاب نکردند».
او با بیان اینکه برای دور بعد به مجلس نمی آید، اظهار کرد که به عنوان یک فعال اجتماعی باقی می ماند و با «چرخه مرگ» مبارزه می کند.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد که نباید «عربها کاریکاتور بکشند، مملکتی را نشان بدهند که روی بشکه نفت قرار گرفته و بچه هایش سطل زباله را می گردند، شان ما این گونه حفظ می شود که رفاه داشته باشیم».
سلحشوری در حالی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را مخاطب قرار داده که این سازمان نظامی، شامل یک تشکیلات امنیتی و اطلاعاتی موازی با وزارت اطلاعات و حمایت دستگاه قضائی و امکانات صدو سیما است و روسای آن، منصوبان رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنهای هستند.
تلاش برای مهار قدرت اقتصادی سپاه، به عنوان سازمان نظامی که دخالتش در اقتصاد، فرهنگ و سیاست سابقهای طولانی دارد، یک بار توسط حسن روحانی انجام شد.
او یک ماه پس از پیروزی در انتخابات سال 1396، سپاه پاسداران را «دولت با تفنگ» نامید، که با واکنش تندی در فضای سیاسی ایران، از سوی هواداران این نهاد، مواجه شد.
گفتنی است، مطابق اصل 44 که توسط علی خامنه ای در سال 1384 ابلاغ شد، بخش دولتی اقتصاد ایران شامل كلیه «صنایع بزرگ، صنایع مادر، بازرگانی خارجی، معادن بزرگ، بانکداری، بیمه، تأمین نیرو، سدها و شبكههای بزرگ آبرسانی، رادیو و تلویزیون، پست و تلگراف و تلفن، هواپیمایی، كشتیرانی، راه و راه آهن و...»
به گونهای تغییر کرد تا بخش خصوصی بتواند در بخشهای کلان و بنیادی اقتصاد نقش داشته باشد.
حسن روحانی با انتقاد از ثمرات این اقدام که در آن به مردم هیچ واگذاری صورت نگرفت گفت: «ما چه کار کردیم؟ بخشی از اقتصاد دست یک دولت بیتفنگ بود که آن را به یک دولت با تفنگ تحویل دادیم، این اقتصاد و خصوصیسازی نیست».