سفرهای «ناپیدا» میان تهران و کاراکاس...حزب الله چه می کند؟

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

بر اساس گزارش‌های مکرر منابع خارجی، نفوذ بازوهای ایران در مناطق مختلف جهان ادامه داشته و دامنه آن از طریق هسته‌های حزب‌الله‌، به ونزوئلا در آمریکای جنوبی رسیده تا جائی که این امر از سوی مقامات ایران نیز مورد تائید قرار گرفته است!؟

در این زمینه، طبق گزارش انتشار یافته از شبکه آمریکایی «دبلیو ال آر ان»، ایالات‌متحده خواستار نظارت دقیق بر دخالت‌های ایران در ونزوئلا است.

Advertisement

از کارشناسان امنیتی نیز بر این باورند که ایران از طریق متحدین و ماموران ایرانی موجود در این قاره، به ویژه در ونزوئلا، با هدف ایجاد زیرساخت‌های اساسی برای حزب الله، در آنجا ، جای پا ساخته است.

در این گزارش آمده است این موضوع چیز جدیدی نیست، زیرا طبق تحقیقات جنائی آرژانتین، حزب الله در سال 1994 در حمله به مرکز جامعه یهودیان در بوئنس آیرس، پایتخت آرژانتین شرکت داشت که منجر به کشته شدن 85 نفر شد؛ هر چند که ایران و حزب الله علی رغم شواهد دادستانی کل آرژانتین، دخالت خود در این حمله را انکار می‌کنند.

حزب الله ... عامل ایران برای اجرای «کارهای کثیف»

به نظر ایالات‌متحده؛ حزب‌الله که توسط ایران بوجود آمده و تأمین مالی شده و واشنگتن آن را به عنوان یک سازمان تروریستی درنظر می‌گیرد، به نمایندگی از ایران در بیرون از مرزهای این کشور، به ویژه در آرژانتین در حال انجام باصطلاح، "کارهای کثیف" می باشد.

به گفته مایك پومپئو، وزیر امور‌خارجه آمریكا، ونزوئلا ممكن است به دلیل حضور هسته‌های حزب‌الله در آنجا، برای آمریكا خطرناك شود. پومپئو در اظهارات قبلی گفت: «ونزوئلا می‌تواند به تهدیدی برای ایالات‌متحده تبدیل شود ... ایرانی‌ها و حزب‌الله در آنجا حضور دارند. این امر می‌تواند ما را به نقطه‌ای بسیار نامطلوب سوق دهد.»

برایان فونسکا، مدیر انستیتوی سیاست‌های عام در دانشگاه بین‌المللی فلوریدا و تحلیلگر اطلاعاتی پیشین در فرماندهی جنوبی ارتش ایالات‌متحده، به وب‌سایت آمریکایی « دبلیو. ال. آر.ان» گفت که شواهد کافی از حضور چشم‌گیر ایران در ونزوئلا از طریق فعالیت‌های حزب الله در دست می‌باشد.

او با بیان این‌که ونزوئلا گذرنامه‌هایی را برای مأموران ایرانی صادر کرد، افزود: دلایل بسیاری برای اثبات این حضور، وجود دارد. او همچنین به «سفرهای ناپیدا» یا «سفرهای مرموز » نیز اشاره داشت.

«سفرهای ناپیدا »

به گفته مقامات اطلاعاتی، در اواخر دهه نخست قرن بیست و یکم، هواپیمایی ملی ونزوئلا موسوم به «کونفیاسا»، انجام پروازهای اعلام نشده اما منظم میان کاراکاس و تهران (معمولا با توقف در سوریه) را آغاز کرد.

فونسکا تاکید کرد که هیچ گونه سابقه‌ای از دادههای پروازی (یا به اصطلاح «مانیفست») در این خصوص وجود ندارد. این پروازها همیشه شلوغ بودند اما تا بامروز، اطلاعاتی درمورد مسافران این پروازها در دست نیست. فونسکا گفت: «این امکان وجود دارد که آنها بتوانند افراد را برای مخفی شدن به ونزوئلا منتقل کنند ،... تا از این طریق حزب‌الله بتواند به ونزوئلا رفت و آمد داشته باشد.» به نظر او، نقل و انتقال اسلحه و مواد مخدر نیز در این پروازها انجام می‌شده است.

قابل توجه است که ایالات‌متحده اخیراً طارق العیسمی معاون پیشین رئیس جمهور ونزوئلا را به قاچاق مواد مخدر متهم کرده است. و این باور وجود دارد که طارق العیسمی از محافل نزدیک به حزب الله است.

در این زمینه، فونسکا ماهیت فعالیت ایران و حزب‌الله در ونزوئلا و پتانسیل کاری آن‌ها در صورت وقوع جنگ بین تهران و واشنگتن، را مورد پرسش قرار داده و افزود: «ما نمی‌دانیم که آنها چه توانائی‌هائی داشته و هدفشان چیست؛ اما آن‌ها می‌توانند منافع آمریکایی‌ها را هدف قرار دهند. افراد، زیرساخت‌ها و تمامیت حضور آمریکا در منطقه، اهداف سهل‌الوصولی هستند.»

«شوخی موشک باران آمریکا»

گفتنی است، هوگو چاوز و محمود احمدی‌نژاد روسای جمهوری وقت ونزوئلا و ایران، در سال 2012 در کاراکاس دیدار کردند. دوستی میان آن‌ها، نگرانی آمریکایی‌ها را برانگیخت، زیرا ایران و ونزوئلا، دشمن ایالات‌متحده بودند و هنوز هم هستند.

در آن زمان ، چاوز به شوخی و از روی مزاح به احمدی‌نژاد گفت که احمدی‌نژاد برای کمک به او در «موشک باران سهمگین آمریکا» راهی کاراکاس شده است. این شوخی که در آن زمان خنده‌دار به نظر می رسید امروز دیگر در فضای تبادل آتش میان آمریکا و ایران در عراق در اوایل این ماه و نگرانی از درگیری گسترده‌تر بین دو کشور، دیگر صرفا یک شوخی نیست، هرچند که احتمال بروز جنگ ایران و آمریکا در حال حاضر کمتر از گذشته است.

در همین زمینه، آیلین بروچر ، خبرنگار پیشین یک روزنامه آمریکایی در خاورمیانه، اظهار داشت: «من نمی‌خواهم باعث ایجاد دلهره بشوم، اما فکر می‌کنم این موضوع (حضور ایران در ونزوئلا) باید از نزدیک مورد بررسی قرار گیرد.» او افزود که ایرانی‌ها با ایجاد هم پیمانی‌ها در آمریکای لاتین، به ویژه در ونزوئلا، اهتمام خود را برای یافتن جای پائی برای خودشان در غرب، نشان داده‌اند.

به گفته بروچر، ایران متوجه است که نمی‌تواند از نظر نظامی با آمریکا هم‌پائی کند، اما اگر مجبور به جنگ با آمریکا شود، می‌تواند با استفاده از شبه‌نظامیان‌، حملات تروریستی و حملات سایبری خود، جنگ نامتقارن را سامان بخشد.

با این حال، بروچر و فونسکا هر دو اتفاق نظر دارند که در دلهره افکنی نسبت این حضور، زیاده روی نکنند به طوری که به نظر فونسکا، وجود اردوگاه‌های تروریستی حزب الله در آمریکای جنوبی، نامحتمل است.

بیشترین بازدید موضوعات مهم