حمله رسانههای ایران به العربیه و الحدث: میخواهند محور مقاومت را تخریب کنند
خبرگزاری مهر با انتشار گزارشی دو شبکه «العربیه و الحدث»، به نقش محوری این دو رسانه در تحولات منطقهای، به ویژه تحولات ایران، عراق، لبنان و یمن اشاره کرده و مدعی شد که این دو شبکه میخواهند محور مقاومت را تخریب کنند.
در گزارشی که روز دوشنبه 20 ژانویه 2020 در خبرگزاری مهر منتشر شد، ادعا شده « این شبکهها همواره سیاست «انعکاس وارونه واقعیتهای موجود» در کشورهای عربی به ویژه کشورهای حامی محور مقاومت را در رأس اولویتهای خود قرار دادهاند.»
بنا به ادعای این خبرگزاری «این شبکهها اخیراً با سرعت گرفتن تحولات منطقه در نقاط مختلف به ویژه در لبنان و عراق، نقش خصمانه خود در تحریف واقعیتهای میدانی در این کشورها را تقویت کرده اند تا شاید از این رهگذر محور مقاومت را تضعیف سازند.»
ربوده شدن روحالله زم، روزنامهنگار ایرانی
خبرگزاری مهر پوشش خبر ربوده شدن روحالله زم، موسس رسانه آمدنیوز که در سفر به عراق از سوی ایران ربوده شده را « خط مشی تخریب جمهوری اسلامی ایران» توصیف کرد. مهر همچنین از پوشش خبری اعتراضات مردم لبنان به شبهنظامیان حزبالله انتقاد کرده و مدعی شد که العربیه و الحدث « تلاش میکنند اعتراضات مردمی در این کشور را علیه حزب الله لبنان و نیروهای مقاومت جلوه دهند؛ حال آنکه مطالبه اصلی و اساسی معترضان در این کشور بهبود وضعیت معیشتی است.»
حملات مکرر به العربیه
اگر چه گزارش خبرگزاری مهر جدیدترین نمونه از نوع خود است، اما اولین حمله رسانههای ایرانی به این شبکه نیست و العربیه دائما به از سوی رسانههای دولتی و رسانههای نزدیک به سپاه متهم شد که با پوشش اخبار کشورهای عربی به مقابله با نفوذ ایران در این کشورها میپردازد.
رسوایی سرنگونی هواپیمای اوکراینی
بسیاری از رسانهها و حسابهای کاربری نزدیک به رژیم ایران پس از سرنگونی هواپیمای مسافربری اوکراین و کشته شدن همه سرنشینان این پرواز، به دو شبکه العربیه و الحدث حمله کردند. الحدث اولین رسانهای بود که تنها 15 دقیقه پس از حادثه، به سرنگونی و اصابت موشک به هواپیما اشاره کرد و این موضوع خشم ایران را برانگیخت. ایران سه روز منکر سرنگون شدن این پرواز با موشکهای سپاه شد و مدعی شد این پرواز دچار نقص فنی شده بود.
مسعود بصیری، فرمانده بسیج رسانههای ایران در یک گفتگوی تلویزیونی اذعان کرد که العربیه به همراه دیگر رسانههای فارسیزبان خارج از کشور، نقش مهمی در جلب توجه دنیا به موضوع سرنگونی هواپیمای اوکراینی داشتهاند.
سلیمانی و بن لادن
خبرگزاری مشرق، وابسته به سپاه پاسداران نیز در هفتههای گذشته گزارشهایی منتشر و در آنها به العربیه حمله کرد. دلیل این حمله مشرقنیوز مقایسه کشته شدن قاسم سلیمانی با اسامه بنلادن رهبر پیشین گروه القاعده بود که هر دو از معروفترین تروریستهای تحت تعقیب در جهان بودند.
محرومیت ایران از میزبانی بازیهای فوتبال آسیا به دلیل ناامنی این کشور پس از حادثه سرنگونی هواپیمای اوکراینی نیز دلیل دیگری شد که رسانههای رسمی ایران به العربیه و دیگر رسانههای فارسیزبان حمله کرده و آنها را به دامن زدن به شرایط متهم کنند.
شدیدترین حملاتی که به العربیه و الحدث شده، مربوط به پوشش اخبار دسامبر 2017 و ژانویه 2018 است که ایران این اعتراضات را به شکل خونباری سرکوب کرده و رسانههای سپاه به العربیه و الحدث حمله کردند، زیرا که این دو شبکه پا به پای دیگر رسانههای جهان به شکل پیوسته اخبار این اعتراضات را پوشش دادند. ایران العربیه را ویدئوهایی از کشتار و ضرب و شتم معترضان پخش کرده بود، به همراهی با «معترضان فریبخورده» علیه رژیم و انقلا متهم کرد.
پژوهش دانشگاهی درباره العربیه
مرکز «مطالعات رسانههای نوین» وابسته به دانشگاه طباطبایی تهران در سال 2016 پژوهشی درباره العربیه منتشر و اعلام کرد که هدف از آن «دستیابی به تاکتیکهای جنگ روانی شبکه ماهوارهای العربیه علیه جمهوری اسلامی ایران» است.
در این پژوهش که به دو زبان فارسی و انگلیسی و با مشارکت اساتید دانشگاه منتشر شد، با مطالعه محتوای العربیه نتیجهگیری شده که این شبکه تاکتیکهای مختلفی در جنگ روانی علیه ایران استفاده کرده است.
ایران وبگاه فارسی العربیه را در سال 2008 و چند ماه پس از آغاز به کار فیلتر کرد. العربیه به دلیل ارائه تصویری واقعی از اوضاع جهان عرب برای مخاطبان فارسیزبان مورد انتقاد ایران قرار گرفته، زیرا که این تصویر با روایت رسمی رژیم ایران و گفتمان رسانهایاش تطابق ندارد.
وبگاه العربیه همچنین به دلیل پوشش مستمر اوضاع ایران، اعتراضات و تحولات و اخبار این کشور و مخابره آن به جهان عرب و همچنین گزارشهای منظم و مستمر دو شبکه ماهوارهای العربیه و الحدث، مکررا مورد هجوم رسانههای ایران قرار دارد.