پیش بینی‌های نه چندان خوش‌بینانه در مورد کنفرانس برلین پیرامون لیبی

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

نشست برلین طی چند ساعت آینده در خصوص بحران لیبی با حضور پنج عضو دائم شورای امنیت کنار مصر، ایتالیا، ترکیه، الجزایر، امارات و کنگو آغاز می‌شود، اما انتظارات در مورد یافتن راه حل، هنوز هم چندان قابل توجه نیست؛ خصوصاً با توجه به لجاجت و عدم انعطاف بسیاری از اطراف و در راس آنها ترکیه که با تهدیدات روزشنبه رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری این کشور علیه اروپا همراه بود.

مجله پولیتیکو در مقاله‌ای با نقل قول از اردغان نوشت، اروپایی یا باید از دولت آشتی ملی لیبی به رهبری فایز السراج حمایت و پشتیبانی کنند، یا تروریسم بر این کشور حاکم خواهد شد. اردوغان تاکید داشت اگر اروپا خواهان پایان یافتن منازعه در لیبی است ، می‌بایست از دولت السراج پشتیبانی نظامی کند.

Advertisement

این وضعیت مجال چندانی برای خوش بینی باقی نمی‌گذارد. به نظر یک مقام وزارت امور خارجه آمریکا، منازعه لیبی به شکل فزاینده‌ای به شباهت به جنگ داخلی سوریه روی می‌آورد.

این مقام مسئول در پاسخ به سؤال خبرنگاران همراه با مایک پومپئو وزیر امور خارجه پیرامون شانس موفقیت این اجلاس گفت: « فکر می‌کنم وضعیت بسیار پیچیده است و همه اطراف به مواضع خود بشدت پایبند هستند ، بنابراین انتظارات من چندان بالا نیست.»

از سوی دیگر، غسان سلامه نماینده سازمان ملل متحد در امور لیبی ، تأکید کرد که اوضاع در کشوری که سال‌ها درگیر جنگ وآشوب بوده ، بسیار دشوار است. با این حال او امیدواری کرد که آتش‌بس طرابلس تمدید شود که علی رغم عدم موفقیت دو طرف دولت آشتی ملی و ارتش لیبی به رهبری خلیفه حفتر در امضای توافق نامه در جریان مذاکرات مسکو با میانجی‌گری روسیه و ترکیه در دوشنبه تا حدود زیادی به مدت یک هفته برقرار ماند.

در همین راستا هایکو ماس وزیر خارجه آلمان نیز به نوبه خود در رابطه با موفقیت نشست برلین ابراز خوشبینی نسبی کرد.

خلع سلاح شبه نظامیان

منابع ویژه به کانال‌های «العربیه» و «الحدث» عصر شنبه 19 ژانویه تأکید کردند که «کنفرانس برلین» پیرامون لیبی در مورد خلع سلاح شبه نظامیان از طریق کمیته امنیتی لیبی بحث خواهد کرد و یک کمیته بین المللی نیز برای نظارت بر اجرای شرایط توافقی که امضاء خواهد شد، تشکیل می شود.

این منابع همچنین فاش ساختند بندهایی هم اکنون مورد رایزنی است تا در پیش نویس توافق نامه ای که در برلین امضا خواهد شد ، قرارداده شوند.

از جمله این موارد ، تشکیل کمیته متشکل ازکشورهایی است که در نشست برلین برای نظارت بر اجرای شرایط توافق نامه آتی ، شرکت خواهند کرد، در کنار حضور کمیته بین المللی که در همین زمینه کار فعالیت دارد.

قدرت های بزرگ جهانی در تحرک بین المللی بی سابقه ای ، آمادگی خود برای حضور در کنفرانس برلین و اعمال فشار برای یافتن راه حل هایی به منظورجلوگیری از جنگ را مورد تاکید قرار دادند.

در همین زمینه مایک پومپئو وزیر امور خارجه آمریكا از مشاركت خود در این كنفرانس درکنار فرانسه، بریتانیا و سایر كشورهای عربی و اروپایی خبر داد.

علاوه بر این کرملین با اعلام مشارکت ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه، حمایت مسکو از یافتن راه حل سیاسی در لیبی را مورد تأکید قرار داد.

این در حالی است که سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه، تأکید کرد، دستور کار این کنفرانس کاملاً مطابق با قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل در مورد حل و فصل بحران لیبی است.

بیشترین بازدید موضوعات مهم