در پی تظاهرات شامگاه سهشنبه معترضان خشمگین در شهرک الحمرا در بیروت پایتخت لبنان که منجر به بازداشت 59 تن از معترضان در درگیریهای میان نیروهای امنیتی و تظاهرکنندگان شده، آژانس ملی اطلاعرسانی لبنان شامگاه چهارشنبه 15 ژانویه 2020 از ادامه تجمعات و عملیات تعقیب و گریز و درگیری میان معترضان و نیروهای ضد شورش در مقابل پادگان الحلو در منطقه مار الیاس در غرب پایتخت خبر داد.
آژانس اطلاعرسانی لبنان افزود که نیروهای امنیتی تلاش کردند تا معترضان را از ورودی اصلی پادگان دور کرده و در این راستا تعدادی از معترضان را بازداشت و به داخل پادگان الحلو منتقل کردند.
در حالی که برخی معترضان لبنانی مقابل پادگان الحلو با پرتاب سنگ با نیروهای ضد شورش این کشور مقابله کردند تعدادی دیگر اما در امتداد مسیر متوقف شدند و در این درگیریها ترقههای آتشزا به طور مستقیم به سوی عناصر امنیتی پرتاب شد.
علاوه بر این شماری از معترضان از مقابل پادگان الحلو به سوی تقاطع بلوار المزرعه - مار الیاس حرکت کرده و در آنجا معترضان با تشکیل سپری انسانی اقدام به بستن راه کردند. در همین حال گروهی دیگر از معترضان به آنها پیوسته و به تدریج بر تعداد معترضان در این منطقه افزوده شد. این در حالی است که نیروهای امنیتی تلاش کردند به وضعیت به وجود آمده پایان داده و تظاهرکنندگان را متفرق کنند.
از سوی دیگر صلیب سرخ لبنان در شبکه توئیتر نوشت که 35 تن بر اثر خفگی، ضربه دیدن و کوفتگی به بیمارستانهای منطقه منتقل شدند. علاوه بر آن 10 تن نیز در محل تظاهرات از کمکهای اولیه بهرمند شدند.
آژانس ملی اطلاعرسانی لبنان همچنین از آزادی 10 تن از معترضان بازداشت شدهای خبر داد که شامگاه سه شنبه طی شورش های مردمی در شهرک الحمرا توقیف شدهاند.حسن بزی، یکی از وکیل مدافعان جنبش اعتراضی از مقابل پادگان الحلو لبنان گفت لیست جدید تعداد بازداشتشدگان شامل اسامی 17 تن از معترضانی است که شامگاه چهارشنبه در راستای اقدامات پیشگیرانه و نه الزامآور توقیف شدهاند.
شایان ذکر است زد و خوردهای میان معترضان و نیروهای امنیتی که پس از آغاز در شامگاه سهشنبه برای چندین ساعت ادامه داشته است بنا به آمار نیروهای امنیتی منجر به زخمی شدن 47 تن از عناصر پلیس شده است. در این درگیریها همچنین تعدادی از معترضان شیشههای بانکها و صرافیهای خارجی در شهرک اصلی تجاری در بیروت را شکستند.
لبنان در حال حاضر با بدترین چالشهای اقتصادی از دهههای گذشته مواجه است. و اکنون یکی از کشورهایی است که بیشترین بدهیهای خارجی را دارا است.
در حالی که این کشور تقریبا تمامی کالاهای اساسی مورد نیاز خود را از خارج وارد میکند منابع ارزی این کشور اما در شرایط کنونی خشکانده شده است.
علاوه بر این پول ملی لبنان بیش از 60 درصد ارزش خود را از دست داده و برای اولین بار طی سه دهه گذشته تنها طی چندین هفته اخیر از قیمت ثابت خود به میزان 1507 لیر در برابر یک دلار آمریکا به ارزش 2400 لیر در مقابل یک دلار تنزل کرده است.
در همین راستا بانکهای لبنان ضوابطی غیر رسمی را بر سرمایهها اعمال کردند که در این زمینه برداشت ارز و حواله پول به خارج را نیز محدود کردند.