نماینده رئیس جمهوری ایران در شورای نظارت بر سازمان صداوسیما در نامهای خطاب به غلامحسین محسنیاژهای، رئیس شورای نظارت بر سازمان صداوسیما، نسبت به عملکرد این رسانه به شدت اعتراض کرد و آن را «غیرحرفهای، سیاستزده و همراه با تحلیلهای مغرضانه» خواند.
بر اساس گزارش خبرگزاری ایسنا، سه شنبه 14 ژانویه 2020، حسامالدین آشنا، در بخشهایی از نامه خود، با یادآوری سانحه سرنگونی هواپیمای اوکراینی، جامعه ایران را فرو رفته در «شوک» که حاصل یک «خطای انسانی» بود، دانست و نوشت: «تصور پنهانکاری و دروغگویی در افکار عمومی شکل گرفته است».
او با نام بردن از برنامه «جهانآرا» که در شبکه افق صداوسیما پخش شده بود، اظهارنظرهای کارشناسان و مهمانانی که در این میزگرد حاضر شده بودند را «نسنجیده و توهینآمیز» توصیف کرد که بر «بغرنجتر شدن شرایط» می افزایند و «شکافهای ایجاد شده» را «تعمیق» میکنند.
نادر طالبزاده، یکی از مهمانان شبکه افق، در اظهارنظری مغایر با فضای سوگواری در ایران برای حادثه سرنگونی هواپیمای اوکراینی، با بیان اینکه «از این اتفاقات ده تا دیگه هم بیفته، در مقابل اون اتفاق اصلی (حمله به پایگاههای آمریکا) هیچه»، فاجعه اخیر را همسطح «برخورد هواپیما به کوه» دانست و گفت: «صحنه را گم نکنیم. قاطی پاتی نکنیم، چهار نفر جمع شدهاند میگویند چه و چه و اینها. از این موضوع عبور خواهیم کرد. حواسمان باشد تصویر واقعه را فراموش نکنیم».
آشنا، عملکرد صداوسیما در ایام تشییع جنازه قاسم سلیمانی را در جهت برآوردن خواسته های یک جریان سیاسی خاص دانست که درصدد بود از طریق «برقراری پیوند» میان موضوع «مذاکرات» و کشته شدن سلیمانی، «انتقام درونی» از «جناحهای سیاسی» بگیرد.
او خاطرنشان کرد که طی «مکاتبات متعدد» نسبت به «سیاسی و جناحی شدن رسانهای که میبایست ملی باشد» و عملکرد «غیرحرفهای، سیاستزده و همراه با تحلیلهای مغرضانه برخی مجریان صداوسیما»، تذکر داده و ادامه این روال را منجر به از دست رفتن «سرمایه شهرتی» سازمان صداوسیما و به تبع آن از دست رفتن «اعتبار رسانه، اعتماد مخاطبان، تعداد و کیفیت مخاطبان و مرجعیت سازمان صداوسیما» عنوان کرد.
این نخستین بار نیست که حسامالدین آشنا به عنوان نماینده رئیس جمهوری ایران در شورای نظارت بر سازمان صداوسیما با این شورا دچار اختلاف می شود.
او پیش از این، با انتقاد شدید از صداوسیما گفته بود که شورای نظارت بر سازمان صداوسیما به «وظایف نظارتی خود عمل نمی کند».
آشنا تاکید کرده بود که وضعیت شورا به گونه ای شده که «گویی این شورای نظارت برصداوسیما نیست، بلکه شورایی از طرف صدا و سیما برای نظارت بر ریاست جمهوری است».
بیژن نوباوه دبیر شورای نظارت بر سازمان صداوسیما، در واکنش به این اظهارنظر آشنا، خواستار «برکناری» او از سمت نمایندگی دولت در شورای نظارت و «عذرخواهی» او به خاطر اظهاراتش در انتقاد از این نهاد شد.