رد صلاحيت چهره های صاحب نام اصولگرا و اصلاح طلب توسط شورای نگهبان

سوءاستفاده از بيت ‌المال، اختلاس و جابجایی اموال در پرونده داوطلبان نمایندگی مجلس

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

سخنگوی شورای نگهبان، از تخلفات صورت گرفته توسط داوطلبان نمایندگی مجلس ایران در حوزه «اقتصادی، کلاهبرداری، سوءاستفاده از بیت المال، اختلاس و جابه جایی اموال» خبر داد که منجر به رد صلاحیت برخی از چهره‌های صاحب نام سیاسی در دو جریان اصولگرا و اصلاح طلب شده است.

بر اساس گزارش خبرگزاری مهر، یکشنبه 22 دی ماه 1398 (12 ژانویه 2020)، پس از اعلام عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان، کار بررسی صلاحیت داوطلبان، در ساعات پایانی شنبه 21 دی‌ماه، پایان یافت، در حالی که چهره‌های شاخص از دو جریان اصولگرا و اصلاح طلب، توسط «وزارت اطلاعات» و «نیروی انتظامی» رد صلاحیت شدند.

Advertisement

پیش از این، وزارت کشور جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده بود که انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، دوم اسفندماه 1398 برگزار می شود.

بر اساس اعلام شورای نگهبان، داوطلبان می‌توانند برای «ارائه شکایت خود» به «دفاتر نظارت و بازرسی بر انتخابات استان مربوطه» و یا در «تهران» مراجعه کنند.

ذکر این نکته ضروری است که در روال بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس در ایران، از دستگاه‌های «وزارت اطلاعات، سازمان ثبت اسناد، نیروی انتظامی و قوه قضائیه» درباره داوطلبان استعلام گرفته می شود.

کدخدایی نیز پیشتر درباره نحوه رسیدگی این شورا، به پرونده داوطلبان انتخابات که منجر به عدم احراز صلاحیت آنها شد، گفته بود: «در حوزه امنیتی تعدادی پرونده در بررسی صلاحیت این افراد وجود داشت که خوشبختانه تعداد آن‌ها کم بود و افرادی بودند که در ارتباط با سازمان‌های ضدانقلاب و تروریستی بودند».

سخنگوی شورای نگهبان از وجود پرونده‌هایی در حوزه «اقتصادی، کلاهبرداری، سوءاستفاده از بیت المال، اختلاس و جابه جایی اموال» برای بعضی از داوطلبان پرده برداشت که برخی از آن‌ها «آرای محاکم قضائی» را نیز داشته است.

او تاکید کرد: «بحث سوءاستفاده از موقعیت شغلی، جعل اسناد همچنین ارتشاء و تضییع بیت المال و نیز تحصیل مال نامشروع نیز در میان پرونده‌های بررسی شده دیده شد».

بر اساس گزارش خبرگزاری تسنیم، «محمود صادقی، الیاس حضرتی، علی مطهری، محمدرضا تابش، حسین نقوی حسینی، طیبه سیاوشی، فاطمه سعیدی و نادر قاضی پور» از جمله نمایندگانی بودند که صلاحیت آنها رد شده و از سوی دیگر،
«محمد باقر قالیباف، الیاس نادران، مجتبی ذوالنور، مصطفی کواکبیان، سهیلا جلودارزاده، محسن علیجانی و پروانه مافی» از جمله کسانی بودند که صلاحیت آنها مورد تایید قرار گرفته است.

گفتنی است، دوره دهم قانونگذاری مجلس ایران، در خرداد 1399 به پایان می رسد، در انتخابات مجلس دهم، شورای نگهبان جمع گسترده ای از داوطلبان نامزدی را که به طیف سیاسی اصلاح طلب نزدیک بودند، رد صلاحیت کرد اما اصلاح طلبان فهرست انتخاباتی خود را که عمدتا شامل سیاستمداران کمتر شناخته شده بود، با هدف به دست آوردن کرسی های مجلس، ارائه کردند.

در همین راستا، چهره های اصلی اصلاح طلبان اعلام کردند که اگر رد صلاحیت چهره های قابل اعتماد اصلاح طلب برای انتخابات مجلس یازدهم تکرار شود، ممکن است از شرکت در رقابت های انتخاباتی صرف نظر کنند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم