«مجله تایم» چهارشنبه 4 سپتامبر گزارش داد که مایک پومپئو، وزیر امور خارجه ایالات متحده نمیخواهد به توافقنامه صلح امریکا با طالبان امضا کند.
این مجله امریکایی به نقل از منابع آگاه نوشت، عدم پایبندی طالبان به توافقنامه و موجودیت خطرهای احتمال از جمله دلایل اند که پومپئو از امضا در این توافقنامه صلح خودداری کرده است.
در این گزارش آمده که طالبان خواهان امضای توافقنامه صلح با عنوان «امارت اسلامی افغانستان» است که در این توافقنامه صلح میان امریکا و طالبان«نشانه ای از صداقت و حسن نیت در این گروه دیده نمی شود».
در ادامه این گزارش ذکر شده که طالبان می خواهند که مایک پومپئو نیز در این توافقنامه صلح امضا کند، اما پومپئو از امضا کردن در این توافقنامه خودداری کرده است.
یک مقام افغانستان به مجله تایمز گفته است: «هیچ کس با اطمینان صحبت نمیکند. همه بر پایه امید است. هیچ اعتمادی وجود ندارد. پیشینۀ اعتماد وجود ندارد. هیچ مدرکی مبنی بر صداقت از طالبان موجود نیست».
این مقام افغان اضافه کرده: «ارتباطات متوقف شده نشان میدهد که آنها فکر میکنند که آنان امریکا را فریب دادهاند، در حالی که امریکا معتقد است که در صورت تقلب طالبان، آنها قیمت سنگینی خواهند پرداخت».
احتمال جنگ داخلی در افغانستان
زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان به تازگی اعلام کرد، توافقنامه صلح میان نمایندگان طالبان و امریکا نهایی شده و منتظر امضا دونالد ترامپ رییس جمهوری ایالات متحده است.
اما 9 تن از سفیران پیشین امریکا برای کابل، چهارشنبه 4 سپتامبر 2019 با نشر اعلامیهای نسبت به احتمال وقوع جنگ داخلی در افغانستان هشدار دادند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، 9 سفیر پیشین امریکا در افغانستان دریک اعلامیۀ مشترک، ازپیامدهای ناگوار هرگونه اقدامات شتابزده در زمینۀ توافقات صلح با طالبان، هشدار دادند.
در متن این اعلامیه آمده است: «هنوز واضح نیست که صلح امکانپذیر باشد. طالبان به شکل واضح شرایط خود را برای رسیدن به یک توافق صلح با سایر افغانها اعلام نکرده و این گروه سابقهای برای همکاری با سایر گروههای سیاسی ندارند».
این دیپلماتهای امریکایی تاکید کردند که آغاز خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، باید مشروط به پایان جنگ باشد، در غیر آن، تضمینی اینکه طالبان در صورت کاهش حمایت امریکا از حکومت افغانستان از جنگ دست بکشند، وجود ندارد.
اعلامیه میافزاید: «اگر ما حمایت خود را از حکومت افغانستان کاهش بدهیم و مذاکرات میان افغانان با شکست روبهرو شوند، پیامد آن میتواند بازگشت افغانستان به یک جنگ داخلی کامل باشد. اگر دولت افغانستان ناتوان و متزلزل شود، آنهایی که از زندهگی زیر حاکمیت طالبان خاطرات بدی دارند، به جنگ متوسل خواهند شد».